Γνωστική Χαλάρωση Υπό τον Ήχο Crystal Singing Bowls

Η πρώτη youtube ηχογραφημένη Γνωστική Χαλάρωση από την Ψυχολόγο Παναγιώτα Παναγιωτάκη είναι τώρα διαθέσιμη για όλους! Ωφεληθείτε από αυτήν την χαλαρωτική άσκηση και αποκτήστε εσωτερική ηρεμία και γαλήνη.

Γνωστική Χαλάρωση Υπό τον Ήχο Crystal Singing Bowls

Μέθοδος γνωστικής χαλάρωσης με συνοδεία ήχων Crystal Singing Bowls για βαθειά χαλάρωση του σώματος, επίτευξη ηρεμίας, διαχείριση και μείωση του άγχους.

Αν αντιμετωπίζετε συμπτώματα Πανικού ή Διαταραχής Άγχους επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: info@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangout).

Μπορεί να χρειάζεσθε κάποια εξειδικευμένη βοήθεια για να αντιμετωπίσετε τα θέματα άγχους και πανικού που σας απασχολούν. Έχω την δυνατότητα και την εξειδικευμένη κατάρτιση να σας βοηθήσω επιτυχώς να απαλλαγείτε από αυτές τις διαταραχές και να αυξήσετε την ποιότητα ζωής σας.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Ο πανικός και η αγχώδης διαταραχή γενικότερα ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπευθούν!

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή θεραπεία των Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης καθώς και στην Αυτογνωσία και στις Διαλογιστικές Τεχνικές. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των προαναφερόμενων διαταραχών.

Είμαι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια τεχνικών χαλάρωσης, συγκέντρωσης του Νου (Mindfulness) και Θιβετανικών Διαλογιστικών Τεχνικών (shamatha, vipassana, the 4 immeasurables, κλπ).

Από το 2015 σε συνεργασία με την Ελληνική Δημόσια Εκπαίδευση  έχω ιδρύσει ένα  “Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συγκέντρωσης Προσοχής, Αύξησης Συνειδητότητας (Mindfulness) και Συναισθηματικής Ρύθμισης Για Μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “Up Life Mindfulness” . Τα αποτελέσματά του μας έχουν ενθουσιάσει: συντριπτική μείωση της παραβατικότητας και της μαθητικής βίας, αύξηση της σχολικής απόδοσης και των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, ιδιαιτέρως των παιδιών με σοβαρά μαθησιακά προβλήματα (δυσλεξία, ΔΕΠΥ, αυτισμός, ελαφρά νοητική υστέρηση).

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Συναισθηματικής Νοημοσύνης και του Διεθνές Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη). 

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness Τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου και Διαλογιστικά Σεμινάρια καθώς και Ομαδικά Σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

9 Σημεία που χρειάζεται να γνωρίζουμε για το Άγχος

1. Το άγχος (stress) αποτελεί μία φυσιολογική αντίδραση σε γεγονότα που μας κάνουν να νιώσουμε απειλή ή διαταράσσουν την ισορροπία μας με κάποιον τρόπο.

2. Όταν αισθανόμαστε κάποιον κίνδυνο – πραγματικό ή πλασματικό – η άμυνα του σώματος ενεργοποιεί δραστικά μία ταχύτατη και αυτόματη διαδικασία γνωστή ώς η “αντίδραση φυγής ή πάλης” ή αλλιώς “αντίδραση άγχους”.

3. Η αντίδραση άγχους είναι ουσιαστικά ο τρόπος που ο οργανισμός μας προστατεύει. Σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης μπορεί να φανεί σωτήρια για την ζωή μας (π.χ. σε ένα απότομο φρενάρισμα για την αποφυγή ατυχήματος).

4. Σε αρκετές περιπτώσεις, πάλι, μας βοηθά να ανταποκρινόμαστε σε προκλήσεις της ζωής, όπως να ετοιμάσουμε μία παρουσίαση, να ολοκληρώσουμε μία εργασία, να πετύχουμε έναν στόχο.
Όμως…

5. Σε υπερβολικό βαθμό το άγχος δεν εξυπηρετεί την ζωή μας, αλλά δημιουργεί σοβαρές παρενέργειες στην υγεία μας, στην διάθεσή μας, στην παραγωγικότητά μας, στις σχέσεις μας και γενικά στην ποιότητα ζωής μας.

6. Το άγχος μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε χρόνιο χωρίς να το αντιληφθούμε.

7. Τα συμπτώματα του χρόνιου άγχους είναι πολυδιάστατα και πολλαπλά. Το άγχος επηρεάζει:

 • Tην νοητική λειτουργία (αδυναμία μνήμης & συγκέντρωσης, φτωχή κρίση, αρνητικές ιδέες, αγωνιώδεις σκέψεις, αναίτια ανησυχία).
 • Tο σώμα (πόνοι στο σώμα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, ναυτία, ίλιγγος, στηθάγχη, ταχυπαλμία, συχνά κρυολογήματα).
 • Tην συμπεριφορά (υπερφαγία ή υποφαγία, υπερυπνία ή αϋπνία, τάση απομόνωσης, αναβλητικότητα ή παραμέληση των ευθυνών, αλκοόλ, κάπνισμα ή τοξικές ουσίες για χαλάρωση, Νευρικές Συνήθειες.
 • Tο συναίσθημα (αρνητική διάθεση, ευερεθιστότητα ή οξυθυμία, εκνευρισμός, αδυναμία χαλάρωσης, κατακλυσμός αρνητικών συναισθημάτων, αίσθηση απομόνωσης και αβοηθησίας, διάχυτη θλίψη).

8.Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, για να προστατεύσουμε την σωματική και ψυχική υγεία μας από το χρόνιο άγχος, όπως σωματική και γνωστική χαλάρωση, ασκήσεις αναπνοών, διαλογισμός, γιόγκα, θετική σκέψη και οραματισμός, θετικές δηλώσεις και συμπεριφορές, αλλαγή τρόπου συμπεριφοράς μέσω ψυχολογικής βοήθειας, τεχνικές οργάνωσης και προγραμματισμού της καθημερινότητας.

9. Το άγχος και ειδικά το χρόνιο αντιμετωπίζεται θετικά και αποτελεσματικά αρκεί να αποφασίσουμε να το αντιμετωπίσουμε.

 

Αν αντιμετωπίζετε συμπτώματα  Διαταραχής Άγχους επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: info@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangout).

Μπορεί να χρειάζεσθε κάποια εξειδικευμένη βοήθεια για να αντιμετωπίσετε τα θέματα άγχους ή πανικού που σας απασχολούν. Έχω την δυνατότητα και την εξειδικευμένη κατάρτιση να σας βοηθήσω επιτυχώς να απαλλαγείτε από τις φοβίες.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Η Διαταραχή Άγχους και ο Πανικός γενικότερα ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπευθούν!

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Είμαι εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη θεραπεύτρια για την επιτυχή αντιμετώπιση της Διαταραχής του Πανικού, της Αγοραφοβίας, της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης.

Η θεραπεία του άγχους και των φοβιών αποτελεί μία από τις ειδικότητές μου. Έχω συνεργασθεί με πολλές δεκάδες ανθρώπους και μαζί λύσαμε ριζικά και οριστικά το θέμα άγχους ή και φοβιών που αντιμετώπιζαν.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Συναισθηματικής Νοημοσύνης και του Διεθνές Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη).

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

Συναισθηματική Εκπαίδευση

Η Συναισθηματική Εκπαίδευση στοχεύει στην ενεργοποίηση (επανα-δραστηριοποίηση) των συναισθηματικών κέντρων/συστημάτων του εγκεφάλου την ώρα που ο «εκπαιδευόμενος» εμπλέκεται προσωπικά καθώς την ίδια στιγμή έχει μια βιωματική εμπειρία με ένα συναισθηματικό πλαίσιο. Συνεπώς, η Συναισθηματική Εκπαίδευση είναι εκ φύσεως βιωματική. Μέσα σε αυτήν την διαδικασία συμμετέχουν τόσο ο εκπαιδευόμενος όσο και το θέμα (συναισθηματικό πλαίσιο), που του παρατίθεται κάθε φορά. Καλλιεργώντας ένα ανοικτό, μή-επικριτικό περιβάλλον, ασκήσεις και δραστηριότητες χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν συναισθηματικές απαντήσεις σε άμεσα ζητήματα, προκειμένου ο εκπαιδευόμενος να μάθει από αυτά και σχετικά με αυτά.

Όταν η εκπαίδευση γίνεται ομαδικά, ο εκπαιδευτής χρησιμοποιεί αυτές τις δραστηριότητες και ασκήσεις είτε δομημένες, ημι-δομημένες ή τελείως ελεύθερες, ώστε να παρατηρεί την συναισθηματική διαδικασία και τις συναισθηματικές απαντήσεις στις ασκήσεις και στα μέλη της ομάδας (ατομική συναισθηματική δραστηριότητα και διάδραση μεταξύ των ατόμων).
Σε ένα τόσο σύνθετο, λοιπόν, ζήτημα, όπως είναι η Συναισθηματική Εκπαίδευση, πολλές είναι οι πρακτικές που εφαρμόζονται, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αναγνώριση και διαχείριση των βιουμένων συναισθημάτων προς όφελος του εκπαιδευόμενου.

Στόχοι της Συναισθηματικής Εκπαίδευσης

 • Συνειδητοποίηση των συναισθημάτων που βιώνω ανά πάσα στιγμή.
 • Αναγνώριση της φύσης αυτών των συναισθημάτων και των ιχνών/επιδράσεων που κληροδοτούν στην σωματική φυσιολογία μου.
 • Αποκωδικοποίηση του μηνύματος που περιέχει το κάθε συναίσθημα. Από που πηγάζει αυτό το μήνυμα και που στοχεύει.
 • Τρόποι διαχείρισης του εκδηλωθέντος συναισθήματος.
 • Τρόποι διαχείρισης του υποβόσκοντος μηνύματος.
 • Εκμάθηση αναπαραγωγής θετικών συναισθημάτων, με ταυτόχρονο περιορισμό των αρνητικών (θετική σκέψη, εκτόνωση του αρνητικού συναισθήματος κ.ά.).
 • Καλλιέργεια αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού: η άφθονη πηγή των θετικών συναισθημάτων.
 • Κατανόηση των σχέσεων συναισθήματος που διέπουν τις κοινωνικές μας επαφές.
 • Ανάπτυξη ενσυναίσθησης : Πώς νιώθει τώρα ο άλλος; Πώς διαχειρίζομαι μία κοινωνική επαφή γεμάτη αρνητικό συναίσθημα;

 

Αν αντιμετωπίζετε θέματα Συναισθηματικής Διαχείρισης ή Διαταραχής Άγχους, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: info@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangout).

Μπορεί να χρειάζεσθε κάποια εξειδικευμένη βοήθεια για να αντιμετωπίσετε τα θέματα Συναισθηματικής Νοημοσύνης και άγχους  που σας απασχολούν. Έχω την δυνατότητα και την εξειδικευμένη κατάρτιση να σας βοηθήσω επιτυχώς να διαχειριστείτε τα θέματα διαχείρισης του συναισθήματος.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Οι Συναισθηματικές Διαταραχές ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπευθούν!

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή διαχείριση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, την θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Είμαι εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη θεραπεύτρια για την επιτυχή αντιμετώπιση της των Συναισθηματικών διαταραχών καθώς και της διαταραχής του πανικού, της αγοραφοβίας, της αγχώδους διαταραχής και της κατάθλιψης.

Η θεραπεία των παραπάνω αποτελεί μία από τις ειδικότητές μου. Έχω συνεργασθεί με πολλές δεκάδες ανθρώπους και μαζί λύσαμε ριζικά και οριστικά τα θέματα Συναισθηματικής Νοημοσύνης που αντιμετώπιζαν.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Συναισθηματικής Νοημοσύνης και του Διεθνές Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη). 

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

Αντιμετωπίζοντας Επιτυχώς την Διαταραχή Πανικού

Στο άρθρο μας «Αναγνωρίζοντας ότι Υποφέρουμε από Πανικό» κάναμε μία σύντομη περιγραφή κάποιων βασικών συμπτωμάτων του Πανικού βάσει της οπτικής γωνίας ατόμων που τον έχουν βιώσει και περιγράψει. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν κάποιος διαπιστώσει πως αυτή η εικόνα ταιριάζει σε δικά του βιώματα; Πώς μπορεί να το διαχειριστεί; Είναι μία κατάσταση που αντιμετωπίζεται;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως ο Πανικός αγγίζει καθημερινά έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό ατόμων, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα των δυτικών κοινωνιών. Ειδικότερα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός τον οποίον αγγίζει έχει αυξηθεί δραματικά, ιδίως μεταξύ 17 και 44 ετών, ανεξαρτήτως φύλου, αν και στις γυναίκες η συχνότητα εμφάνισης είναι 2,5 με 3 φορές μεγαλύτερη από ότι στους άνδρες. Επιπλέον, η συχνότητα εμφάνισης είναι μικρότερη για όσους εργάζονται, είναι παντρεμένοι και δεν διαμένουν μόνοι τους.

Υπολογίζεται πως πολύ συχνά ο Πανικός αλλά και άλλες Αγχώδεις Διαταραχές, όπως η Αγοραφοβία και η Κοινωνική Φοβία δεν διαγιγνώσκονται, με αποτέλεσμα να μην τίθεται σε διαδικασία θεραπείας ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που υποφέρει από αυτές.

Υπάρχει πιθανότητα, πως καθώς αρχίζω να διαπιστώνω ότι υποφέρω από την διαταραχή Πανικού διστάζω να ζητήσω βοήθεια. Είτε διότι αρχικά δεν έχω ακριβώς κατανοήσει τί συμβαίνει είτε γιατί διστάζω να το παραδεχθώ είτε γιατί δεν πιστεύω πως μπορώ να λάβω αποτελεσματική βοήθεια από πουθενά. Συχνά ταλαιπωρούμαι για αρκετό διάστημα προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αντιμετωπίσω μόνος την κατάσταση, έως ότου φθάσω σε τέτοιο σημείο, ώστε να αισθανθώ ότι έχει πλέον ξεφύγει του “ελέγχου” μου. Τότε μόνο, απελπισμένος και κατάκοπος αποφασίζω να ψελλίσω “βοήθεια”.

Ανεξάρτητα από το πότε θα πω αυτήν την “μαγική” λέξη, υπάρχει η δυνατότητα να απαλλαγώ από την εξαντλητική κατάσταση που ο Πανικός προκαλεί. Αρκεί να παραδεχθώ το γεγονός πως ο Πανικός όντως μου έχει χτυπήσει την πόρτα της ζωής μου.

Χρειάζεται να γνωρίζουμε πως ο Πανικός ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ, μπορούμε να τον διαχειριστούμε, και το κυριότερο χρειάζεται να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας, να φροντίσουμε δηλαδή να περιχαρακώσουμε τον εαυτόν μας από οτιδήποτε μπορεί να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτήν την κατάσταση. Καθώς επίσης είναι σημαντικό να μην ντρεπόμαστε εάν αυτό μας συμβεί. Δεν αποτελούμε καμία εξαίρεση σε κανέναν κανόνα. Χρειάζεται επίσης να γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει λόγος να αισθανόμαστε ενοχές για την εμφάνιση του Πανικού. Αποτελεί μία κατάσταση – ιδίωμα του σύγχρονου δυτικού τρόπου διαβίωσης.

Όσο πιο νωρίς συνειδητοποιήσω ότι ο Πανικός με επισκέφτηκε, τόσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορώ να τον αντιμετωπίσω.

Ακόμα, όμως, και για όσους αρχικά είναι διστακτικοί απέναντι στην αναζήτηση βοήθειας, όταν αυτή τελικά λάβει χώρα, θα τους προσφέρει σημαντική ανακούφιση και δρομολόγηση μίας ικανοποιητικής αντιμετώπισης.

Πώς πρέπει να δράσω, όμως, όταν αρχίσω να υποπτεύομαι την εισβολή του Πανικού στην ζωή μου;

Βήμα 1ο: Συνειδητοποιώ και αποδέχομαι την ιδέα πως ο Πανικός είναι παρών.

Βήμα 2ο: Αναζητώ εξειδικευμένη βοήθεια. Ανάλογη βοήθεια μπορεί να παρέχει ένας ψυχίατρος ή ένας ψυχολόγος. Στα πρώτα στάδια της αντιμετώπισης του πανικού συχνά είναι καλός ο συνδυασμός λήψης ελαφριάς μορφής ψυχοφαρμάκων και η συστηματική εφαρμογή γνωσιακής ψυχοθεραπείας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σημαντική η συνεργασία ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχολόγου προς αυτήν την πορεία. Καθώς η γνωσιακή ψυχοθεραπεία προχωρά επιτυχημένα, μπορεί να γίνει σταδιακή μείωση και τελικά διακοπή της χορήγησης των φαρμάκων. Ο τελικός στόχος της θεραπείας είναι ουσιαστικά η επανεκπαίδευση του ατόμου, ώστε να υϊοθετήσει νέες συμπεριφορές, οι οποίες θα τον απαλλάξουν από τα συμπτώματα του πανικού και θα τον οδηγήσουν σε μία ανεξάρτητη, γαλήνια και δημιουργική διαβίωση.

Έχει διαπιστωθεί πως ο συνδυασμός γνωσιακής ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής έχει σχετικά γρήγορα και πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, σε όποιον ζητήσει άμεσα βοήθεια και συμμετέχειενεργώς και επιμελώςσε όλα τα βήματα της θεραπείας.Σε πολλές, βέβαια, περιπτώσεις η ψυχοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την χορήγηση φαρμάκων. Η απόφαση, όμως, για αυτό λαμβάνεται μετά από συνεννόηση των ειδικών.

Βήμα 3ο: Επιδεικνύω υπομονή, υπομονή και υπομονή καθ’όλην την διάρκεια της θεραπευτικής περιόδου.
Βήμα 4ο: Έχω εμπιστοσύνη στους θεραπευτές μου; Αν όχι, χρειάζεται να σκεφτώ καλύτερα και να βρώ θεραπευτές που να μου εμπνέουν εμπιστοσύνη.
Βήμα 5ο: Εμπιστεύομαι στους σημαντικούς Άλλους της ζωής μου (οικογένεια, σύντροφος, φίλοι κ.τ.λ.) ότι αντιμετωπίζω τον Πανικό. Είναι πιο εύκολο να τους έχω συμπαραστάτες μου, παρά να κρύβομαι από εκείνους, ενώ είμαι σε ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Πολλές φορές φοβάμαι πως δεν θα καταλάβουν, και για αυτό διστάζω να τους εξηγήσω τί μου συμβαίνει. Τις περισσότερες από αυτές τις φορές, όμως, θα εκπλαγώ από την ενθαρρυντική αντιμετώπιση που θα μου προσφέρουν. Επιπλέον, με την δική μου παραδοχή του Πανικού, ενημερώνω και άλλους για το τί ακριβώς είναι ο Πανικός. Και αυτή η πληροφόρηση μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε εκείνους.

Για όσο διάστημα βρίσκομαι σε διαδικασία θεραπείας, καλόν είναι να έχω στο μυαλό μου τα παρακάτω:

Κλειδί 1ο: Αλλάζω ριζικά τμήματα της συμπεριφοράς μου, που προκαλούν ή ενισχύουν τον Πανικό. Δεν δέχομαι απλά μία θεραπεία για κάποιο διάστημα. Αντιθέτως, επανεξετάζω όλον τον τρόπο διαβίωσής μου.
Κλειδί 2ο: αντιμετωπίζω την ανυπομονησία και την αμφιβολία ως στοιχεία που ο Πανικός προκαλεί, και ακολουθώ συστηματικά και σε συνεργασία με τους ειδικούς (ψυχολόγο και/ή ψυχίατρο) την θεραπευτική διαδικασία.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, γνωρίζω πως αν ο Πανικός μου χτύπησε την πόρτα, δεν χρειάζεται να απομονωθώ με μόνη συντροφιά τον φόβο μου και την πικρή αίσθηση της αβοηθησίας. Ο Πανικός είναι μία κατάσταση που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Εκείνο που δεν αντιμετωπίζεται είναι η Σιωπή.

 

Αν αντιμετωπίζετε συμπτώματα Πανικού ή Διαταραχής Άγχους επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: info@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangout).

Μπορεί να χρειάζεσθε κάποια εξειδικευμένη βοήθεια για να αντιμετωπίσετε τα θέματα άγχους και πανικού που σας απασχολούν. Έχω την δυνατότητα και την εξειδικευμένη κατάρτιση να σας βοηθήσω επιτυχώς να απαλλαγείτε από τις φοβίες.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Ο πανικός και οι φοβίες γενικότερα ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπευθούν!

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Είμαι εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη θεραπεύτρια για την επιτυχή αντιμετώπιση της διαταραχής του πανικού, της αγοραφοβίας, της αγχώδους διαταραχής και της κατάθλιψης.

Η θεραπεία των φοβιών αποτελεί μία από τις ειδικότητές μου. Έχω συνεργασθεί με πολλές δεκάδες ανθρώπους και μαζί λύσαμε ριζικά και οριστικά το θέμα φοβιών που αντιμετώπιζαν.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Συναισθηματικής Νοημοσύνης και του Διεθνές Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη).

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

Αναγνωρίζοντας ότι Υποφέρουμε από Πανικό

Εμφανίζεται αργά – αργά και σταδιακά, με τέτοια επιδέξια ησυχία, ώστε ακόμα όταν έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής, ίσως να μην έχουμε ακόμα αντιληφθεί πόσο κοντά μας βρίσκεται. Κι όμως, αδιάψευστα τα ίχνη έχουν ήδη αρχίσει να καταμαρτυρούν την παρουσία του.

Στην αρχή νιώθουμε κάπως περίεργα, σαν μία αδιόρατη αίσθηση δυσφορίας. Αργότερα, συλλαμβάνουμε τον εαυτόν μας να βρίσκεται όλο σε πιο συχνές περιόδους άγχους. Μέρα με την ημέρα, βδομάδα με την εβδομάδα, μήνα με τον μήνα, το άγχος αυξάνεται, για να καταλήξει να γίνει μόνιμος σύντροφος της καθημερινής μας διαβίωσης, δυσβάσταχτο βάρος που συνοδεύει κάθε αγωνιούσα ανάσα μας. Η δυσφορία επίσης μεγεθύνεται, και σχεδόν «ξαφνικά» αρχίζουμε να κατανοούμε πως το μυαλό μας έχει κυριευθεί από πλημμύρα αρνητικών σκέψεων. Κάθε δραστηριότητα της αληθινής μας ζωής μεταφράζεται μέσα στον νού μας σε μία αρνητική σκέψη, η οποία παράγει πολλές άλλες, οι οποίες τροφοδοτούν το άγχος, το οποίο αυξάνει την δυσφορία, η οποία οδηγεί το μυαλό να μεταφράζει κάθε ερέθισμα του περιβάλλοντος που βιώνει σε νέες αρνητικές σκέψεις! Αυτός ο φαύλος κύκλος μοιάζει να μην έχει σταματημό.

Ώσπου μία ημέρα πραγματοποιεί την πρώτη εμφάνισή του. Σχεδόν απροειδοποίητα. «Σχεδόν», διότι εκ των υστέρων θα καταλάβουμε ότι μας είχε ήδη προϊδεάσει. Εκείνην, όμως, την πρώτη φορά μας αισθανόμαστε ότι μας αιφνιδιάζει. Ένα απροσδιόριστο «σφίξιμο» στα άκρα, χέρια και πόδια, μία έντονη εφίδρωση, έντονη ταχυκαρδία, βαθειά αίσθηση δυσφορίας στο στέρνο και σε όλο το σώμα γενικά και η αδικαιολόγητη μα αστείρευτη αίσθηση πως η ζωή μας απειλείται από τον θάνατο. Και για αποκορύφωμα, η ακλόνητη πεποίθηση πως δεν μπορεί κανείς να μας βοηθήσει. Αντιθέτως, πως αν τολμήσουμε να ομολογήσουμε αυτό που νιώθουμε σε άλλους, φοβόμαστε πως θα μας κατακρίνουν, ή δεν θα μας πιστέψουν ή θα μας γελοιοποιήσουν.

Κι έτσι, σιγά-σιγά αρχίζουμε να μειώνουμε τις δραστηριότητές μας με την ελπίδα πως δεν θα του ξεφύγουμε. Όμως εκείνος συνεχίζει να επανέρχεται, όλο συχνότερα, όλο εντονότερα, αιφνιδιαστικά, εκεί που δεν τον περιμένουμε. Για να τον αποφύγουμε, αρχίζουμε να θυσιάζουμε κομμάτια από την ζωή μας. Λιγοστεύουμε τις κοινωνικές μας επαφές, περιορίζουμε τις εξόδους και τα ταξίδια, φροντίζουμε να περνάμε όλο περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι, διότι εκεί νιώθουμε πιο «ασφαλείς». Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για να πάμε στην δουλειά, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις εγκαταλείπουμε ακόμα και την εργασία μας, σε μία μάταιη απόπειρα να απαλλαγούμε από την παρουσία του. Κλεινόμαστε μέσα στο σπίτι, καραδοκώντας πότε θα έρθει πάλι να μας επισκεφτεί. Απομακρυνόμαστε από τους φίλους μας, καθώς δεν τολμάμε να τους ομολογήσουμε αυτό που μας βασανίζει. Το πολύ-πολύ να το εκμυστηρευτούμε σε ένα-δύο άτομα του στενού μας οικογενειακού ή φιλικού κύκλου, κι αυτό όχι από επιλογή, αλλά επειδή έχουμε ανάγκη την παρουσία τους για κάθε μετακίνησή μας, για παρηγοριά ή προστασία. Όμως, η δυσφορία και τα συμπτώματα συνεχίζουν να ανθίστανται και να μεγεθύνονται.

Η βασική εντύπωση που αφήνει όλη αυτή η διαδικασία είναι η αίσθηση του εγκλωβισμού, της απόγνωσης, της αβοηθησίας, της αφόρητης δυσαρέσκειας, μίας ζωής δίχως φώς μήτε προοπτικές. Κι ένας έντονος φόβος, ο φόβος του θανάτου. Κι η ανάγκη για σιωπή, να μην μάθει κανείς τίποτε, διότι “για φαντάσου τι θα βάλουν με το μυαλό τους για μένα”.

Κι έχει όνομα όλη αυτή η ταλαιπωρία. Την έχουμε αποκαλέσει “Πανικό”, ή Διαταραχή Πανικού, η οποία συγγενεύει στενά με άλλες αγχώδεις διαταραχές, όπως η Αγοραφοβία. Αυτό που συχνά αγνοούμε είναι πως ο Πανικός βασίζεται στην μεγάλη ψευδαίσθηση πως, όταν τον νιώσω, νομίζω ότι πρόκειται να χάσω τις αισθήσεις μου και να πεθάνω. Συμβαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο. Δεν είναι δυνατόν να πεθάνω, διότι εκείνην ακριβώς την στιγμή ο οργανισμός μου βρίσκεται σε υπερδιέγερση. Άρα όλη η διαταραχή βασίζεται στο παιχνίδι ψευδαισθήσεων του φόβου πως ο Πανικός θα καταλήξει σε κάτι σοβαρότερο, το οποίο ουσιαστικά ποτέ δεν έρχεται. Αυτή η υπόνοια όμως είναι αρκετή, ώστε η ιδέα και μόνο ενός νέου επεισοδίου Πανικού να με καθηλώνει όλο και πιο πολύ στον φόβο και την απόγνωση. Ώστε καταλήγω να φοβάμαι τον φόβο, να τρέμω στην άφιξη του Πανικού, μήπως κάτι άλλο τον συνοδεύσει. Όμως, τίποτε άλλο δεν υπάρχει εκεί. Μόνο ο φόβος μου και η ψευδαίσθηση που σκορπά ο Πανικός στο διάβα του.

Μήπως αναγνωρίζω αυτήν την περιγραφή; Μήπως μου θυμίζει κάτι; Ίσως τυχαίνει να το έχω βιώσει κάποια στιγμή αυτό το συναίσθημα; Μήπως το έχω νιώσει, αλλά το έχω αφήσει να περάσει απαρατήρητο; Μήπως δεν του έδωσα, αρχικά, την δέουσα σημασία και το αγνοώ συστηματικά; Παρόλα αυτά, μήπως μέσα μου τρέφεται η αμφιβολία πως ματαίως το αγνοώ, πως ο Πανικός θα επανέλθει σε ανυποψίαστο χρόνο για να με διαφεντέψει ξανά; Και το βασικότερο, μήπως έχω νιώσει την απέραντη αίσθηση αβοηθησίας να με τυλίγει σε κάθε επίσκεψη αυτού του απρόσδεκτου επισκέπτη; Μήπως εκείνη την στιγμή έχω θεωρήσει ότι «κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει, μήτε να με απαλλάξει από την δυσάρεστη ετούτη αίσθηση»; Πόσο δε μάλλον να με διαβεβαιώσει πως «δεν θα μου συμβεί ξανά;».

Κι έτσι καθώς βυθίζομαι σε τούτες τις σκέψεις, αναπτύσσω την «βεβαιότητα» ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό που νιώθω σε κανέναν άλλον. Έχω την αποκλειστικότητα, και για αυτό και την βαθειά ντροπή να εκφράσω ανοιχτά ότι με ταλαιπωρεί.

Παράλογος που είναι ο Πανικός! Όλα όσα τον στοιχειοθετούν είναι απλά ψευδαισθήσεις, παρανοήσεις, με αποτέλεσμα να με κρατά μέσα στον καλοφτιαγμένο ιστό του. Κι εγώ σε πλήρη αδράνεια, να βυθίζομαι μοιρολατρικά στην αναμονή της επόμενης επίσκεψής του.

Υπάρχει, όμως, άλλη εκδοχή; Μπορεί ο Πανικός να αντιμετωπιστεί, κι αν ναι με ποιόν τρόπο; Είναι, άραγε, αποτελεσματικοί οι τρόποι αντιμετώπισής του; Θα μπορέσω να απαλλαγώ ολοκληρωτικά και ανεπιστρεπτί από αυτόν;

 

Αν αντιμετωπίζετε συμπτώματα Πανικού ή Διαταραχής Άγχους επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: info@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangout).

Μπορεί να χρειάζεσθε κάποια εξειδικευμένη βοήθεια για να αντιμετωπίσετε τα θέματα άγχους και πανικού που σας απασχολούν. Έχω την δυνατότητα και την εξειδικευμένη κατάρτιση να σας βοηθήσω επιτυχώς να απαλλαγείτε από τις φοβίες.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Ο πανικός και οι φοβίες γενικότερα ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπευθούν!

 

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Είμαι εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη θεραπεύτρια για την επιτυχή αντιμετώπιση της διαταραχής του πανικού, της αγοραφοβίας, της αγχώδους διαταραχής και της κατάθλιψης.

Η θεραπεία των φοβιών αποτελεί μία από τις ειδικότητές μου. Έχω συνεργασθεί με πολλές δεκάδες ανθρώπους και μαζί λύσαμε ριζικά και οριστικά το θέμα φοβιών που αντιμετώπιζαν.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Συναισθηματικής Νοημοσύνης και του Διεθνές Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη).

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

 

Αυτογνωσία

Το άτομο που οδεύει προς την αυτογνωσία του, το επιτυγχάνει αυτό με την εφαρμογή εξειδικευμένων εργαλείων και βιωματικών μεθόδων προκειμένου να το επιτύχει (όπως ασκήσεις συγκέντρωσης της προσοχής, διαλογισμός, διαχείριση και έλεγχος των συναισθημάτων, των σκέψεων και των στερεοτυπικών μοντέλων που κάποιος διαθέτει). Χάρη στην αυτο-γνωσία διαθέτει πλέον την δυνατότητα να δημιουργήσει τις συνθήκες αυτές, οι οποίες τίθενται σε δράση προκειμένου να υλοποιήσει τα δημιουργικά όνειρά του για το πώς θα ήθελε να εκτυλιχθεί η ζωή του.

Όταν ένα άτομο δεν έχει αναπτύξει την προσωπική του αυτο-γνωσία, διαβιοί και συμπεριφέρεται ασυνείδητα (χωρίς αυτογνωσία) συχνά πέφτει “θύμα” των περιστάσεων και καταλήγει να ζει μία ζωή γεμάτη μετριότητα ή δυσαρέσκεια.

Χωρίς να συνειδητοποιήσει τις ασυνείδητες συνήθειές του στον τρόπο που σκέπτεται και συμπεριφέρεται είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχει δημιουργικές και παραγωγικές αλλαγές στην ζωή του.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η ικανότητα της Αυτο-γνωσίας αποτελεί τον πρώτο στόχο που χρειάζεται να επιτευχθεί, όταν ένα άτομο ξεκινήσει την διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης. Ταυτόχρονα αποτελεί και το αναπόδραστο αποτέλεσμα της διαδικασίας.

 

Αν επιθυμείτε να διαχειριστείτε θέματα Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: info@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangout).

Μπορεί να χρειάζεσθε κάποια εξειδικευμένη βοήθεια για να αντιμετωπίσετε προσωπικά ζητήματα που σας απασχολούν. Έχω την δυνατότητα και την εξειδικευμένη κατάρτιση να σας βοηθήσω επιτυχώς να απαλλαγείτε από αυτά.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Η Προσωπική Ανάπτυξη είναι μία διαδικασία που οδηγεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και την επίτευξη προσωπικών στόχων

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην Προσωπική Ανάπτυξη, την επίτευξη των Προσωπικών Στόχων μέσω της σωστής διαχείρισης της δημιουργικότητας καθώς και στην επιτυχή θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας, της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η συμβουλευτική και θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχολογικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Από το 2015 σε συνεργασία με την Ελληνική Δημόσια Εκπαίδευση  έχω ιδρύσει το “Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συγκέντρωσης ΠροσοχήςΑύξησηςΣυνειδητότητας (Mindfulness) και Συναισθηματικής Ρύθμισης Για ΜαθητέςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “Up Life Mindfulness” . Τα αποτελέσματά του μας έχουν ενθουσιάσει: συντριπτική μείωση της παραβατικότητας και της μαθητικής βίας, αύξηση της σχολικής απόδοσης και των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, ιδιαιτέρως των παιδιών με σοβαρά μαθησιακά προβλήματα (δυσλεξία, ΔΕΠΥ, αυτισμός, ελαφρά νοητική υστέρηση).

Έχω συνεργασθεί με πολλές δεκάδες ανθρώπους και μαζί διαχειριστήκαμε με επιτυχία το θέμα που αντιμετώπιζαν.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Συναισθηματικής Νοημοσύνης και του Διεθνές Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη). 

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

 

Πηγαία Χαρά (αυτό που οι πολλοί ονομάζουν “ευτυχία”)

Η επιτυχής προσωπική ανάπτυξη απαιτεί ανάπτυξη της προσωπικής ευθύνης.

Αυτό σημαίνει ότι το άτομο αποφασίζει να αναλάβει τις ευθύνες της ζωής του και παύει να υποδύεται ότι είναι θύμα των καταστάσεων, να επηρεάζεται από τις διαθέσεις και τις γνώμες των άλλων και ό,τι άλλο μπορεί να επηρεάζει την ισορροπία της εσωτερικής του φωνής.

Όταν, λοιπόν, το άτομο αποφασίσει πως είναι το ίδιο υπεύθυνο για τις πράξεις του και για όσα συμβαίνουν στην ζωή του, επιτρέπει στον εαυτό του να βιώσει την πηγαία χαρά, η οποία δεν εξαρτάται από εξωτερικές συνθήκες, αλλά πηγάζει από την γνώση ότι το ίδιο το άτομο αποτελεί τον δημιουργό της δικής του πραγματικότητας.

Αυτή η γνώση αποτελεί την ικανή συνθήκη προκειμένου να αλλάξει την ζωή του προς το θετικότερο.

Αυτοπεποίθηση – Αυτοαποτελεσματικότητα – Αυτοεκτίμηση

Η Αυτοπεποίθηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο επηρεάζει αποφασιστικά όλες τις πτυχές τις ζωής του ατόμου. Όποιος έχει αυτοπεποίθηση, διαθέτει τις μέγιστες πιθανότητες να πετύχει στην ζωή του. Δυστυχώς, όποιος παρουσιάζει έλλειψη αυτοπεποίθησης, δυσκολεύεται ιδιαίτερα να διεκδικήσει την επιτυχία στην ζωή του.

Δύο βασικά στοιχεία συνεισφέρουν στην αυτοπεποίθηση: αυτο-αποτελεσματικότητα και η αυτοεκτίμηση.

Η Αυτο-αποτελεσματικότητα ενεργοποιείται όταν συνειδητοποιούμεπως είμαστε ικανοί να εφαρμόσουμε εξαιρετικές τεχνικές και δεξιότητες και να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας σε όσους τομείς μας ενδιαφέρουν. Το γεγονός αυτό από μόνο τουμας προσφέρει την βεβαιότητα ότι αν εκπαιδευτούμε και εργαστούμε συστηματικά σε έναν συγκεκριμένο τομέα, θα επιτύχουμε. Αυτού του είδους η βεβαιότητα μας οδηγεί να αναλάβουμε απαιτητικές προκλήσεις στην ζωή και να επιμείνουμε αποτελεσματικά προκειμένου να επιτύχουμε τους δημιουργικούς μας στόχους.

Το δεύτερο στοιχείο της Αυτοεκτίμησης, σε άρρηκτο συνδυασμό με το πρώτο, μας προσφέρει την ευρύτερη αίσθηση ότι είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όσα συμβαίνουν στην ζωή μας και ότι διατηρούμε διαρκώς το αναφαίρετο δικαίωμα να διαβιούμε χαρούμενοι. Για να είναι αυθεντικό και πηγαίο το συναίσθημα της χαράς χρειάζεται να μην εξαρτάται από την αποδοχή των άλλων, αλλά να εκπορεύεται από την προσωπική μας αίσθηση πως εκφράζουμε δημιουργικά τις αρετές μας και τις δεξιότητές μας, ώστε να μπορούμε να διεκπεραιώσουμε ο,τιδήποτε, στο οποίο επικεντρώνουμε την προσοχή μας και την σκέψη μας.

 

Αν αντιμετωπίζετε θέματα αυτοεκτίμησης ή αυτοπεποίθησης, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: info@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangout).

Μπορεί να χρειάζεσθε κάποια εξειδικευμένη βοήθεια για να αντιμετωπίσετε τα θέματα λήψης αποφάσεων, εύρεσης λύσεων και στρατηγικών  που σας απασχολούν. Έχω την δυνατότητα και την εξειδικευμένη κατάρτιση να σας βοηθήσω επιτυχώς να τα διαχειριστείτε.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας!

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή διαχείριση γνωστικών-νοητικών θεμάτων, την  θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Είμαι εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη ψυχολόγος για την επιτυχή εκπαίδευση στην Ανάπτυξη της Δεξιότητας Λήψης Αποφάσεων.

Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί μία από τις ειδικότητές μου. Έχω συνεργασθεί με πολλές δεκάδες ανθρώπους και μαζί διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά και επιτυχώς το θέμα που αντιμετώπιζαν.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Συναισθηματικής Νοημοσύνης και του Διεθνές Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη). 

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

Δεξιότητα Λήψης Αποφάσεων

Όλοι οι άνθρωποι καλούνται να λαμβάνουν αποφάσεις καθημερινά στην ζωή τους, από τις απλούστερες έως τις πιο απαιτητικές. Συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε πόσες αποφάσεις καλούμαστε να λάβουμε σε καθημερινή βάση.

Ιδιαίτερα, όταν πρέπει να αποφασίσουμε σε δύσκολες και απαιτητικές περιστάσεις, αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων: άγνωστες παράμετροι, πολυπλοκότητα του ζητήματος, πιθανοί υψηλοί κίνδυνοι, εναλλακτικά σενάρια και εναλλακτικές λύσεις, διαπροσωπικές σχέσεις που επηρεάζουν την τελική απόφαση.

Όποιος καλείται να λάβει μία απόφαση –ειδικά δύσκολη- χρειάζεται να συνυπολογί

ζει όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία, να τα επεξεργάζεται με αποτελεσματικότητα και να καταλήγει στην καταλληλότερη κατά περίπτωση απόφαση. Επιπλέον, το άτομο χρειάζεται να επανελέγχει διαρκώς τον μηχανισμό λήψης αποφάσεων και να επιφέρει διαρκώς βελτιώσεις σε αυτόν, προκειμένου να αυξάνει την ποιότητα των αποφάσεων που λαμβάνει. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, χρειάζεται να προβαίνει στις απαραίτητες, κατάλληλες δράσεις που οδηγούν στην υλοποίηση των αποφάσεών του.

 

Αν αντιμετωπίζετε θέματα λήψης αποφάσεων, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: info@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangout).

Μπορεί να χρειάζεσθε κάποια εξειδικευμένη βοήθεια για να αντιμετωπίσετε τα θέματα λήψης αποφάσεων, εύρεσης λύσεων και στρατηγικών  που σας απασχολούν. Έχω την δυνατότητα και την εξειδικευμένη κατάρτιση να σας βοηθήσω επιτυχώς να τα διαχειριστείτε.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας!

 

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή διαχείριση γνωστικών-νοητικών θεμάτων, την  θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Είμαι εκπαιδευμένη και εξειδικευμένη ψυχολόγος για την επιτυχή εκπαίδευση στην Ανάπτυξη της Δεξιότητας Λήψης Αποφάσεων.

Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί μία από τις ειδικότητές μου. Έχω συνεργασθεί με πολλές δεκάδες ανθρώπους και μαζί διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά και επιτυχώς το θέμα που αντιμετώπιζαν.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Συναισθηματικής Νοημοσύνης και του Διεθνές Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη). 

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

Δημιουργικότητα

Είναι η ικανότητα που διαθέτει ο κάθε άνθρωπος να συνδυάζει ήδη γνωστά στοιχεία με μοναδικό, αυθεντικό, πρωτοποριακό και καινοτόμο τρόπο –μερικές φορές ακόμα και με τρόπο που έρχεται σε αντίθεση με ήδη μαθημένα πλαίσια- προσφέροντας κατ’αυτόν τον τρόπο σημαίνουσες νέες ιδέες, μορφές, τεχνικές, λύσεις, μεθόδους, συμπεριφορές, αντιλήψεις ζωής, νέα αντικείμενα, προϊόντα, κ.λ.π.

Η δημιουργικότητα ουσιαστικά αποτελεί τον παραγωγικό, κινητήριο μοχλό, τον οποίο χρειάζεται να ενεργοποιεί κάποιος, ώστε να αισθάνεται ότι η ζωή του βρίσκει ουσιαστικό νόημα.

Αποτελεί προϋπόθεση για την πρόοδο και την βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε ανθρώπου.

Δίχως δημιουργικότητα το άτομο κινδυνεύει να περιοριστεί μέσα σε μία διαβίωση ρουτίνας και περιοριστικής στασιμότητας, η οποία κατ’επέκταση μπορεί να γίνει η πηγή αρνητικών συναισθημάτων και μειωμένης αίσθησης αυτοεκτίμησης για το ίδιο.