Η Γνωστική Χαλάρωση είναι μία επιστημονικά τεκμηριωμένη διαδικασία, κατά την οποία το άτομο με συγκεκριμένες νοητικές οδηγίες που στέλνει το ίδιο προς τον εαυτόν του επιτυγχάνει την χαλάρωση του μυοσκελετικού συστήματος, την υποχώρηση των σωματικών πόνων που προκαλούνται από το άγχος, την μείωση της έντασης από τους σκληρούς ρυθμούς της καθημερινής δραστηριότητας.

Οφέλη της Γνωστικής Χαλάρωσης

Συμβάλλει σημαντικά στην ύφεση σωματικών συμπτωμάτων, όπως δύσπνοια, κεφαλαλγίες, πόνοι στην αυχενική μοίρα, καθώς και στην ενίσχυση του καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού συστήματος κ.λ.π.

Η Γνωστική Χαλάρωση μπορεί να εφαρμοστεί από ΌΛΟΥΣ! Δεν χρειάζεται όσοι συμμετέχουν σε αυτό να διαθέτουν ιδιαίτερες και εξειδικευμένες γνώσεις.

Οι πρακτικές της Γνωστικής Χαλάρωσης έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν καθοριστικά τόσο στην σωματική υγεία, όσο στην νοητική και την ψυχική. Φυσιολογικά χαμηλή αρτηριακή πίεση, καλή λειτουργία του καρδιοαγγειακού συστήματος, καλύτερη φυσική κατάσταση, σωστή αναπνοή, βελτίωση των περιπτώσεων άσθματος, καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καταπράυνση των κεφαλαλγιών, μείωση των σωματικών πόνων, είναι μερικά από τα πολλά οφέλη της μεθόδου αυτής.

Συνεπώς, μέσω της συγκεκριμένης απλής τεχνικής μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το άγχος, την μόνιμη αρνητική συναισθηματική φόρτιση (φόβος, ανασφάλεια, θλίψη, απαισιοδοξία, αρνητισμός για το μέλλον). Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ασφαλής εκτόνωση και διαχείριση του θυμού, και εδραιώνεται θετικότερη στάση της ζωής, ηρεμία, γαλήνη, χαρούμενη διάθεση, η οποία οδηγεί στην εύρεση βιώσιμων και δημιουργικών λύσεων στα καθημερινά προβλήματα του ατόμου.

Όταν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού επωφελούνται από τα αποτελέσματα της Γνωστικής Χαλάρωσης, αυτό έχει άμεσα αντίκτυπο στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό. Περισσότεροι ήρεμοι και θετικοί άνθρωποι που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ελάττωση των επιθετικών και οξύθυμων συμπεριφορών στις καθημερινές επαφές. Τόνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και του ανθρωπίνου ενδιαφέροντος.

Εφαρμόστε και Διαδώστε την Γνωστική Χαλάρωση! Παρουσιάστε την και διδάξετε την στον περίγυρό σας! Απολαύστε τα αποτελέσματα αυτής της συλλογικής θετικής επίδρασης!

Γνωστική Χαλάρωση Υπό τον Ήχο Crystal Singing Bowls
Η πρώτη youtube ηχογραφημένη Γνωστική Χαλάρωση από την Ψυχολόγο Παναγιώτα Παναγιωτάκη είναι τώρα διαθέσιμη για όλους! Ωφεληθείτε από αυτήν την
Read more.