Γιατί Είναι Σημαντικό Να Θέτουμε Στόχους Στην Ζωή Μας;

600

Written by:

Πολλοί πελάτες μου που βρίσκονται στο ξεκίνημα του να θέτουν στόχους ακολουθώντας τα προγράμματα Life & Success Coaching μου, αναρωτιούνται για ποιόν λόγο είναι απαραίτητο να θέτουμε πλαισιωμένους και σωστά δομημένους Στόχους.

Καθώς τους εξηγώ την σημασία της στοχοθεσίας τους υπενθυμίζω ότι σε καθημερινή βάση επιτυγχάνουμε διαρκώς Στόχους, αλλά είτε δεν τους αντιλαμβανόμαστε ή θεωρούμε δεδομένο πως θα πραγματοποιηθούν με βεβαιότητα.

Για παράδειγμα, στόχος είναι πως ξυπνώ το πρωί και επιτυχημένα σηκώνομαι από το κρεβάτι και καταφέρνω να πάω στην εργασία μου. Στόχος είναι να φροντίζω να παρέχω τα απαραίτητα για την οικογένειά μου. Στόχος είναι να φροντίζω την υγεία μου. Επίσης, Στόχος είναι να καλλιεργώ τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους γύρω μου, είτε επαγγελματικές είτε φιλικές είτε ερωτικές ή οικογενειακές. Στόχος θεωρείται η πρόθεσή μου να πλύνω το αμάξι μου το Σάββατο και τελικά να το πραγματοποιήσω. Στόχος είναι να εξοικονομήσω τα χρήματα που χρειάζομαι για να πάω σε μία εκδρομή που θέλω και εν τέλει να το καταφέρω.

Έχουμε πάρα πολλούς Στόχους μέσα στην ζωή μας, αλλά δυστυχώς δεν το συνειδητοποιούμε και συνεπώς δεν συνειδητοποιούμε ούτε όταν τους επιτυγχάνουμε, ούτε πως μέσα μας διαθέτουμε σε έναν βαθμό αρκετές γνώσεις για να επιτυγχάνουμε νέους Στόχους.

Οι Στόχοι  είναι πολύ σημαντικοί για την καλή διαβίωσή μας. Αποτελούν ένα ορόσημο, μία ζωντανή πυξίδα που μας σηματοδοτεί την θετική πορεία που επιθυμούμε και μπορούμε να ακολουθήσουμε μέσα στην ζωή. Είναι απαραίτητη αυτή η πυξίδα, διότι έγκειται στην ανθρώπινη φύση μας να έχουμε ανάγκη από μία ρότα, από μία ενδεδειγμένη πορεία που να εκτείνεται μπροστά μας. Αυτή η πορεία μας κάνει να νοιώθουμε περισσότερο ασφαλείς και πως η ζωή μας έχει μία αρχή, μέση και τέλος, έχει μία σημασία πολύ μεγάλη.

Οι Στόχοι μας παρέχουν Κίνητρα. Μας κάνουν να θέλουμε να κινητοποιηθούμε, να θέλουμε να φύγουμε από μία ζώνη άνεσης (την γνωστή στους αγγλόφωνους και ως «comfort zone») και να προχωρήσουμε σε μία ακόμα «αχαρτογράφητη» περιοχή εμπειριών, η οποία θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής μας, να μας αναβαθμίσει, να μας καλλιεργήσει και να μας εξελίξει ως οντότητες.

Ακόμα, μας προσφέρουν ενδιαφέρον, μας δίνουν το κίνητρο να προχωρήσουμε, μας προσφέρουν την πυξίδα για να αναγνωρίσουμε προς ποία κατεύθυνση θέλουμε να κατευθυνθούμε στην ζωή και να θέλουμε να γίνουμε όλοι οι καλύτερες εκδοχές του Εαυτού μας.

Όταν τους επιδιώκουμε και τους επιτυγχάνουμε, μας αποκαλύπτουν τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτουμε ως ανθρώπινες οντότητες, ως προσωπικότητες και ως χαρακτήρες και μας κάνουν να αισθανόμασθε πλήρεις και ολοκληρωμένοι.

Μας δείχνουν, καθώς τους επιτυγχάνουμε, την επιτυχημένη πορεία της ζωής μας. Καθίστανται τα ορόσημα επιτυχίας της ζωής μας. Αυτό μας οδηγεί να νοιώθουμε πιο ολοκληρωμένες, πιο συμπαγείς και ακέραιες προσωπικότητες και ανθρώπινες υποστάσεις.

Επιπλέον, διευρύνουν και βελτιώνουν τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και την κοινωνία. Όταν θέλουμε να επιτύχουμε τους Στόχους μας, είναι απαραίτητο να ανοικτούμε προς τους άλλους, διότι χωρίς την συνδρομή τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχουμε σε ό,τι έχουμε θέσει ως Στόχο.

 

Γενικά, μας προσφέρουν το πλαίσιο, την καθοδήγηση, το νόημα ή νήμα – αν προτιμάτε- που η ανθρώπινη φύση μας έχει ανάγκη για να ζει χωρίς να βιώνει χάος. Το χάος οδηγεί τον άνθρωπο να βιώνει τεράστια ανασφάλεια και αβεβαιότητα, γεγονός που υποσκάπτει την ποιότητα της ζωής του. Χωρίς τους Στόχους ο άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται πολύ έντονα αυτό το χάος.

Οι Στόχοι μπορούν να είναι πολύ μικροί και καθημερινοί, μπορεί, όμως, να είναι και πολύ μεγαλύτεροι. Αρκεί να τους θέτουμε κάθε ημέρα στην ζωή μας.

Αν δεν γνωρίζουμε τους εξειδικευμένους τρόπους για να επιτύχουμε τους πιο σύνθετους και δύσκολους Στόχους μας, χρειάζεται να απευθυνθούμε σε εξειδικευμένους Life & Success Coaches, προκειμένου να μας καθοδηγήσουν αποτελεσματικά με εμπεριστατωμένες τεχνικές και γνώσεις στα ορθά βήματα κτισίματος της επιτυχίας των Στόχων μας.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείπουμε να νοιώθουμε μεγάλη χαρά, ευγνωμοσύνη και άλλα θετικά συναισθήματα, όταν είμαστε στην διαδικασία πραγματοποίησης των Στόχων μας, αλλά και μετέπειτα, όταν τελικά διαπιστώνουμε πως τους έχουμε πραγματοποιήσει.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό Video ΕΔΩ!

 

 

 

 

* * * * * * * * * * * * * *

 

 

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες εξειδικευμένες στρατηγικές για το πώς θα επιτύχετε τους προσωπικούς σας Στόχους, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου,

είτε μέσω email: panagiota@uplifepsychology.com

είτε μέσω τηλεφώνου: (+30) 6983 282 252 & (+30) 210 4675543

 

Τα προγράμματα Life Coaching γίνονται διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Messenger ή αντίστοιχου προγράμματος τηλεδιασκέψεων).

* * * * * * * *

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS) και στο Collège de France, από το 2008 έως σήμερα ασχολήθηκα με επιτυχία με δύο τομείς:

Α) την θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Β) τα Προγράμματα (ατομικά και ομαδικά) Life Coaching  με εξειδίκευση στο Success Coaching, όπου καθοδηγώ τους πελάτες μου να επιτύχουν τους Στόχους που θέτουν σε σημαντικούς τομείς της ζωής τους, όπως ο οικονομικός, ο εκπαιδευτικός, ο συναισθηματικός, ο οικογενειακός, ο προσωπικός, ο κοινωνικός. κ.ο.κ.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ)Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Συναισθηματικής Νοημοσύνης (ISEI) και του Διεθνούς Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη). 

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

Παναγιώτα

 

 

Last modified: March 2, 2020

Comments are closed.

%d bloggers like this: