Σε Ποιούς Ανθρώπους Αξίζει Να Εμπιστεύεσαι Τα Σχέδιά Σου;

430

Written by:

Ένας βασικός τρόπος να παραβιασθούν τα προσωπικά μας όρια γίνεται με το να αφήνουμε γύρω μας ανθρώπους που δεν είναι υποστηρικτικοί ως προς τις δημιουργικές επιλογές της ζωής μας, τις προτιμήσεις μας, τους Στόχους και τα Όνειρά μας.

Οι άνθρωποι αυτοί μας αποθαρρύνουν είτε επειδή δεν συμμερίζονται τους Στόχους μας, είτε επειδή κινούνται μέσα σε ένα κλίμα αρνητισμού και τοξικότητας είτε διότι δεν διαθέτουν τις ίδιες ικανότητες ή κίνητρα με εμάς.

Συχνά, δυστυχώς, ερχόμαστε σε δύσκολη θέση απέναντι σε αυτά τα άτομα, διότι τυγχάνουν να είναι οι «σημαντικοί άλλοι» της ζωής μας, όπως γονείς, αδέλφια, οικογένεια, φίλοι, δάσκαλοι ή συνάδελφοι.

Αν λέμε σε αυτούς τους ανθρώπους τα Όνειρά μας και τους Στόχους μας, τείνουν να μας επηρεάζουν αρνητικά και να μας γεμίζουν με τον αρνητισμό και την τοξικότητά τους.

Χρειάζεται, λοιπόν, να προστατεύσουμε τα Προσωπικά μας Όρια και να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τους Δημιουργικούς μας Στόχους. Αν αφορά σε ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε συχνά, χρειάζεται να φροντίζουμε να κρατάμε υγιείς αποστάσεις από εκείνους. Πχ αν πρόκειται για τον τοξικό αδελφό μας που μας αποθαρρύνει στο νέο μας ξεκίνημα ή την αρνητική φίλη μας, φεύγουμε ευγενικά από τον χώρο που βρίσκονται ή μακροπρόθεσμα αποκτούμε άλλες συνήθειες ζωής που μας κάνουμε να βρισκόμαστε σε άλλους χώρους συχνότερα.

Επιπλέον, βρίσκουμε σιγά-σιγά ανθρώπους που μοιράζονται ίδιας δυναμικής όνειρα με εμάς, είναι οι ίδιοι δημιουργικοί και υποστηρικτικοί στους δικούς μας Στόχους και επιλογές. Φροντίζουμε, δηλαδή, να δομούμε την «φυλή» μας, τους ανθρώπους εκείνους που σέβονται τα δημιουργικά μας όνειρα και τις ιδέες μας και μας ενισχύουν με θετική και καλοπροαίρετη κριτική σε ό,τι δημιουργούμε.

Όσο για τους υπόλοιπους, εκείνους με την αρνητική στάση, τους κρατάμε σε ασφαλή απόσταση από εμάς, εφόσον οι κοινωνικές συμβάσεις μας εμποδίζουν να κάνουμε αλλιώς ή τους αποκόπτουμε τελείως, αν μπορεί αυτό να γίνει.

Η ζωή μας είναι μοναδική και πολύτιμη, για να την υποβάλλουμε σε μαρτυρικούς συμβιβασμούς  που γεννούν σοβαρά ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα.

Μπορείτε να δείτε και το σχετικό Video #13 εδώ!

 

 

Αν επιθυμείτε να μάθετε πώς να προστατεύσετε και να ενδυναμώσετε τα Προσωπικά σας Όρια, προκειμένου να επιτυγχάνετε στους δημιουργικούς σας στόχους, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: panagiota@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangouts ή αντίστοιχου προγράμματος τηλεδιασκέψεων).

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ)Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Συναισθηματικής Νοημοσύνης (ISEI) και του Διεθνούς Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη). 

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

Παναγιώτα

Last modified: December 30, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: