Πώς Η Υψηλή Συνειδητότητα Ξεκλειδώνει την Δύναμη της Ευγνωμοσύνης

536

Written by:

Σε μία συζήτηση που είχα με μία πελάτη μου σχετικά με το βιβλίο μου «Η Δύναμη Της Ευγνωμοσύνης» για το πόσες φορές έχει νοιώσει Ευγνωμοσύνη για τα προσωπικά της Επιτεύγματα, μου ανέφερε ότι δεν έχει νοιώσει Ευγνωμοσύνη για όσα έχει επιτύχει έως τώρα, διότι δεν γνωρίζει αν έχει κάνει επιτεύγματα.
Αρχίσαμε να αναλύουμε τα επιτεύγματα που έχει πράξει. Μέσα από την συζήτησή μας άρχισε σταδιακά να εντοπίζει ποιά είναι τα δικά της επιτεύγματα και πόσες φορές έχει νοιώσει Ευγνωμοσύνη για αυτά. Χάρη σε αυτήν την διαδικασία συνειδητοποίησε πως έχει πράξει πάρα πολλά επιτεύγματα, τα οποία μέχρι τότε αγνοούσε. Της συνέβαινε, δηλαδή, το φαινόμενο της «Ψευδαίσθησης της μη-Προόδου», το οποίο έχω αναφέρει στο Video #4, να μην αναγνωρίζει δηλαδή τα επιτεύγματά της, άρα να μην συνειδητοποιεί την πρόοδό της.

Όπως κατανοείς, μία πάρα πολύ σημαντική παράμετρος που ξεκλειδώνει όλην την Δύναμη της Ευγνωμοσύνης είναι η εφαρμογή της υψηλής Συνειδητότητας. Αρχικά χρειάζεται να συνειδητοποιούμε τα γεγονότα, για τα οποία επιλέγουμε να νοιώθουμε Ευγνωμοσύνη. Για παράδειγμα, να συνειδητοποιούμε όλα όσα κάναμε, για να επιτύχουμε μία προαγωγή στην εργασία μας ή να κάνουμε μία μεγάλη και απαιτητική εκδρομή στα βουνά ή να μετακομίσουμε σε μία νέα περιοχή και να φέρουμε σε πέρας την μετακόμιση ή να διευρύνουμε περισσότερο τον κοινωνικόν μας κύκλο ή να σχεδιάσουμε το επόμενο επιχειρηματικό μας βήμα.
Όταν συνειδητοποιήσουμε, όσα έχουμε καταφέρει, χρειάζεται να αφήσουμε την Συνειδητότητα μας να ενεργοποιήσει την Ευγνωμοσύνη μας για να αισθανθούμε όλα τα θετικά συναισθήματα που απορρέουν από την Δύναμη της Ευγνωμοσύνης, όπως η χαρά, η ευφορία, η πληρότητα, η ικανοποίηση, η αισιοδοξία κλπ.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε να μπούμε σε έναν κυκεώνα αρνητικών σκέψεων, οι οποίες μας οδηγούν να νοιώθουμε πολλαπλά δυσάρεστα συναισθήματα και να διαλύουμε τις αρνητικές σκέψεις. Αυτές αποτελούν προϊόν χαμηλής Συνειδητότητας και μέσα από την χαμηλή Συνειδητότητα ξεπηδάνε πάρα πολύ εύκολα φόβοι, αρνητικά συναισθήματα και φοβίες. Αυτά μας παρεμποδίζουν από την δημιουργικότητά μας και την καλή ποιότητα ζωής μας.

Όταν βρισκόμαστε σε υψηλή Συνειδητότητα προστατευόμαστε από τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις που πηγάζουν από την χαμηλή Συνειδητότητα.

Συνειδητοποιούμε, λοιπόν, σε καθημερινή βάση ότι χρειάζεται να εφαρμόζουμε την Ευγνωμοσύνη σε ό,τι κάνουμε. Συνειδητοποιούμε ότι ΚΑΘΕ ημέρα έχουμε αμέτρητες δικαιολογίες, καταστάσεις, συμπεριφορές για να αισθανθούμε Ευγνωμοσύνη και δια μέσου αυτής να αισθανόμαστε περισσότερη Χαρά και άλλα θετικά συναισθήματα.
Άρα με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε περισσότερες θετικές σκέψεις σε εμάς και με αυτόν τρόπο σκεπτόμαστε περισσότερες δημιουργικές ευκαιρίες και βελτιώνουμε την ζωή μας, διότι αρχίζουμε και βρίσκουμε λύσεις δημιουργικές για καταστάσεις, ώστε να επιτυγχάνουμε τους στόχους που έχουμε θέσει μέσα στην δημιουργική μας πορεία.

 

Δείτε το Video 9 στο κανάλι μου στο YouTube, όπου τα εξηγώ όλα αυτά!

 

Αν επιθυμείτε να μάθετε πώς να ξεκλειδώνετε την Δύναμη της Ευγνωμοσύνης σας αποτελεσματικά, προκειμένου να εξασφαλίζετε υψηλή ποιότητα ζωής και να επιτυγχάνετε στους δημιουργικούς σας στόχους, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: panagiota@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangouts ή αντίστοιχου προγράμματος τηλεδιασκέψεων).

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ)Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Συναισθηματικής Νοημοσύνης (ISEI) και του Διεθνούς Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη). 

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

Παναγιώτα

Last modified: September 6, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: