Γιατί Μας Χρειάζεται Η Διαδικασία της Προσωπικής Ανάπτυξης

142

Written by:

Τις προάλλες είχα καλέσει τα μέλη της κοινότητας του Up Life Psychology να μοιραστούν μαζί μου τις απορίες που τους απασχολούν περισσότερο σχετικά με την έννοια της Προσωπικής Ανάπτυξης και πώς μέσω αυτής μπορούμε να επιτύχουμε τους δημιουργικούς Στόχους που επιθυμούμε.

Μία από τις απαντήσεις είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ανέφερε την άποψη ότι εφ’ όσον ονομάζεται «Προσωπική Ανάπτυξη», αποτελεί καθαρά προσωπική υπόθεση κάθε ατόμου και ο καθένας μας μπορεί μόνος του να την διεκδικήσει.

Θα ήθελα να αξιοποιήσω το προαναφερθέν σχόλιο, προκειμένου να εξηγήσω πόσο σημαντική είναι η εξειδικευμένη αρωγή ενός Ψυχολόγου ή/και Life Coach στην πορεία μας προς την Αυτογνωσία.

Συχνότατα, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις ικανότητες, δεξιότητες και ιδιαίτερα χαρίσματα που διαθέτουν ή μπορεί ακόμα και να τα θεωρούν ως δεδομένα. Ο Ψυχολόγος και ο Life Coach συμβάλλουν στο να φέρουν αυτά τα στοιχεία στο φως.

Επίσης, έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τις αντιστάσεις και άμυνες που κάθε άτομο εμφανίζει στην πορεία του προς την αυτογνωσία. Αυτές είναι οι αντιστάσεις που μας εμποδίζουν να αναγνωρίσουμε τα χαρίσματά μας, τις ικανότητες και τις δεξιότητές μας και να τις χρησιμοποιήσουμε, ώστε να υλοποιήσουμε τους δημιουργικούς μας Στόχους και να επιτύχουμε την ποιότητα ζωής που επιθυμούμε.

Ο Ψυχολόγος και ο Life Coach διαθέτουν μία τεράστια πηγή εμπεριστατωμένων μεθόδων και στρατηγικών που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τις απεριόριστες ικανότητες που διαθέτουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε έξυπνα και αποτελεσματικά, ώστε να επιτύχουμε τις βελτιώσεις που επιθυμούμε στην ζωή μας.

Επίσης, ο Ψυχολόγος ή/και ο Life Coach διαθέτει σημαντική εμπειρία μέσα από την ενασχόλησή του με πολλούς ανθρώπους όσο βρίσκονται στην πορεία τους προς την προσωπική τους ανάπτυξη. Επομένως, διαθέτει μεγάλη αντιληπτικότητα και ικανότητα να αναγνωρίζει τις συγκεκριμένες ανάγκες που εμφανίζει ο/η εκάστοτε άνθρωπος, προκειμένου να εξελιχθεί προσωπικά και να στοχοπροσηλωθεί.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, στον Ψυχολόγο και τον Life Coach, όταν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε το απαιτητικό, αλλά άκρως γοητευτικό μονοπάτι της προόδου και της αυτοβελτίωσής μας. Η αρωγή του ειδικού αποτελεί βέβαιη επένδυση για το μέλλον μας και άκρως αποδοτική για την ποιότητα ζωής μας!

 

Θα χαρώ να λάβω τα σχόλιά σας σχετικά ή τις όποιες απορίες σας με το θέμα της προσωπικής ανάπτυξης και πώς αυτή πραγματοποιείται με επιτυχία! Γράψτε μου στα σχόλια παρακάτω ή στο email μου: panagiota@uplifepsychology.com.

Παναγιώτα Παναγιωτάκη

Last modified: April 19, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: