Γιατί Μας Χρειάζεται Η Διαδικασία της Προσωπικής Ανάπτυξης

848

Written by:

Τις προάλλες είχα καλέσει τα μέλη της κοινότητας του Up Life Psychology να μοιραστούν μαζί μου τις απορίες που τους απασχολούν περισσότερο σχετικά με την έννοια της Προσωπικής Ανάπτυξης και πώς μέσω αυτής μπορούμε να επιτύχουμε τους δημιουργικούς Στόχους που επιθυμούμε.

Μία από τις απαντήσεις είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ανέφερε την άποψη ότι εφ’ όσον ονομάζεται «Προσωπική Ανάπτυξη», αποτελεί καθαρά προσωπική υπόθεση κάθε ατόμου και ο καθένας μας μπορεί μόνος του να την διεκδικήσει.

Θα ήθελα να αξιοποιήσω το προαναφερθέν σχόλιο, προκειμένου να εξηγήσω πόσο σημαντική είναι η εξειδικευμένη αρωγή ενός Ψυχολόγου ή/και Life Coach στην πορεία μας προς την Αυτογνωσία.

Συχνότατα, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις ικανότητες, δεξιότητες και ιδιαίτερα χαρίσματα που διαθέτουν ή μπορεί ακόμα και να τα θεωρούν ως δεδομένα. Ο Ψυχολόγος και ο Life Coach συμβάλλουν στο να φέρουν αυτά τα στοιχεία στο φως.

Επίσης, έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τις αντιστάσεις και άμυνες που κάθε άτομο εμφανίζει στην πορεία του προς την αυτογνωσία. Αυτές είναι οι αντιστάσεις που μας εμποδίζουν να αναγνωρίσουμε τα χαρίσματά μας, τις ικανότητες και τις δεξιότητές μας και να τις χρησιμοποιήσουμε, ώστε να υλοποιήσουμε τους δημιουργικούς μας Στόχους και να επιτύχουμε την ποιότητα ζωής που επιθυμούμε.

Ο Ψυχολόγος και ο Life Coach διαθέτουν μία τεράστια πηγή εμπεριστατωμένων μεθόδων και στρατηγικών που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τις απεριόριστες ικανότητες που διαθέτουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε έξυπνα και αποτελεσματικά, ώστε να επιτύχουμε τις βελτιώσεις που επιθυμούμε στην ζωή μας.

Επίσης, ο Ψυχολόγος ή/και ο Life Coach διαθέτει σημαντική εμπειρία μέσα από την ενασχόλησή του με πολλούς ανθρώπους όσο βρίσκονται στην πορεία τους προς την προσωπική τους ανάπτυξη. Επομένως, διαθέτει μεγάλη αντιληπτικότητα και ικανότητα να αναγνωρίζει τις συγκεκριμένες ανάγκες που εμφανίζει ο/η εκάστοτε άνθρωπος, προκειμένου να εξελιχθεί προσωπικά και να στοχοπροσηλωθεί.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, στον Ψυχολόγο και τον Life Coach, όταν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε το απαιτητικό, αλλά άκρως γοητευτικό μονοπάτι της προόδου και της αυτοβελτίωσής μας. Η αρωγή του ειδικού αποτελεί βέβαιη επένδυση για το μέλλον μας και άκρως αποδοτική για την ποιότητα ζωής μας!

 

Δείτε το σχετικό Video που έχω ανεβάσει στο YouTube πατώντας ΕΔΩ!

 

Θα χαρώ να λάβω τα σχόλιά σας σχετικά ή τις όποιες απορίες σας με το θέμα της προσωπικής ανάπτυξης και πώς αυτή πραγματοποιείται με επιτυχία! Γράψτε μου στα σχόλια παρακάτω ή στο email μου: panagiota@uplifepsychology.com.

Παναγιώτα Παναγιωτάκη

 

*********

Αν επιθυμείτε να μάθετε  βαθύτερα και αποτελεσματικότερα πώς να καθοδηγηθείτε με επιτυχία στην προσωπική σας ανάπτυξη,  για να επιτύχετε τους στόχους σας, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: panagiota@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangouts ή αντίστοιχου προγράμματος τηλεδιασκέψεων).

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ)Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Συναισθηματικής Νοημοσύνης (ISEI) και του Διεθνούς Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη). 

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

Παναγιώτα

Last modified: September 1, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: