Επτά Πολύτιμα Οφέλη Που Μου Προσφέρει H Άσκηση Ευγνωμοσύνης

1409

Written by:

Θα συνεχίσω να το λέω και να το επιβεβαιώνω συνέχεια: Οι ασκήσεις Ευγνωμοσύνης αποδίδουν και βελτιώνουν την ζωή μας άρδην!

Το επιβεβαίωσα, λοιπόν, ξανά, τώρα που εξέδωσα το νέο μου βιβλίο: Η Δύναμη Της Ευγνωμοσύνης.

Όπως καταλαβαίνετε, γράφοντας και επιμελούμενη το βιβλίο, εφαρμόζω ακόμα περισσότερο όλες τις ασκήσεις που περιλαμβάνει. Είχα, λοιπόν, την ευκαιρία να λάβω μία μεγάλη δόση από τα οφέλη της διαδικασίας αυτής σε εμένα.

Ακριβώς, επειδή θεωρώ πως η Ευγνωμοσύνη αλλάζει την ζωή μας ΜΟΝΟ προς το ΚΑΛΥΤΕΡΟ, για αυτό επιμένω να επισημαίνω αυτά τα οφέλη ξανά και ξανά.

Όλο αυτό το διάστημα που έγραφα το βιβλίο, παρατήρησα πως εμφανίσθηκαν τα παρακάτω θετικά στοιχεία στην συμπεριφορά μου:

1.Καλύτερη διάθεση: Η Ευγνωμοσύνη αποτελεί ένα καταλυτικό συναίσθημα για να απορροφά τα αρνητικά συναισθήματα, να τα εξουδετερώνει και να ενισχύει την εμφάνιση και διατήρηση των θετικών συναισθημάτων. Μετά, λοιπόν, από τις εντατικές ασκήσεις Ευγνωμοσύνης που κάνω τελευταία παρατηρώ ότι, η παρουσία θετικών συναισθημάτων είναι πλέον πιο συχνή από τα αρνητικά. Ακόμα και σε καταστάσεις που άλλες φορές θα μου προκαλούσαν στρες, όπως να βρίσκομαι στην ώρα μου σε μία συνάντηση, ενώ οι δρόμοι έχουν κίνηση, παρατηρώ πως τώρα αισθάνομαι περισσότερη αισιοδοξία.

2.Αύξηση δημιουργικότητας: Η καθημερινή άσκηση Ευγνωμοσύνης με έχει βοηθήσει να αυξήσω την δημιουργικότητά μου. Διαρκώς νέες ιδέες έρχονται και νοιώθω την επιθυμία να τις πραγματοποιήσω. Ταυτόχρονα, δε, η αισιοδοξία που προαναφέρθηκε βοηθά στο να θέτω τις βάσεις για να επιτύχω αυτές τις ιδέες άμεσα. Η πραγματοποίησή τους με γεμίζει με περισσότερη χαρά και ικανοποίηση.

3. Ηρεμία: Μεγαλύτερη αίσθηση ηρεμίας, η οποία μεταφράζεται σε πιο ήπιες και σταθερές κινήσεις και σε πιο ήρεμο, βαθύ και ποιοτικά καλόν ύπνο, σε καλύτερη συνεννόηση με τους ανθρώπους γύρω μου. Αυτή η ηρεμία ομορφαίνει τις ημέρες μου και αυξάνει σημαντικά την ψυχική και σωματική μου υγεία.

 

 

 

4. Μεγαλύτερη Αυτοπεποίθηση: Χάρη στις ασκήσεις Ευγνωμοσύνης, παρατηρώ, επίσης, πως αισθάνομαι μεγαλύτερη βεβαιότητα και ασφάλεια στις δυνάμεις μου και τις ικανότητές μου. Η σκέψη ότι «μπορώ να τα καταφέρω» είναι πολύ ισχυρότερη από την σκέψη «δεν μπορώ να τα καταφέρω».

5. Έλλειψη αναβλητικότητας: Πιθανότατα αυτό το όφελος προκύπτει από την αύξηση της αυτοπεποίθησης. Αν και οι λογαριασμοί μου με την αναβλητικότητα μειώθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια με τις ασκήσεις προσωπικής ανάπτυξης και συγκέντρωσης προσοχής που χρησιμοποιώ, εντούτοις, με τις ασκήσεις Ευγνωμοσύνης παρατήρησα πως ολοκληρώνω γρηγορότερα και με επιτυχία βήματα δράσης που χρειάζομαι στην πορεία επιτυχίας προς τους Στόχους μου.

6. Αύξηση Δοτικότητας: Καθώς εφάρμοζα εντατικά τις Ασκήσεις Ευγνωμοσύνης παρατήρησα πως η πρόθεση δοτικότητάς μου αυξήθηκε. Αισθάνομαι μεγαλύτερη επιθυμία να προσφέρω, όπως για παράδειγμα σε βοήθεια σε κάποιον που την χρειάζεται ή σε προσφορά αγαθών πάλι για κάποιον που έχει ανάγκη και αυτό προκύπτει αυθόρμητα, συνοδευμένο από ευχάριστο συναίσθημα.

Πολλοί θεωρούν πως η δοτικότητα αποτελεί μορφή αδυναμίας, ότι αν κάποιος συνεχίσει να δίδει είτε σε αρωγή είτε σε υλικά θα χάσει. Όμως, η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη. Αλλά για αυτό το θέμα θα μιλήσουμε μίαν άλλην φορά.

7. Αύξηση Κοινωνικότητας: Έχει αναφερθεί πολλές φορές, σε σημείο που ίσως κάποια στιγμή να ακουστεί ως στερεότυπο, ότι η Ευγνωμοσύνη σε κάνει πιο ανοικτό προς τους άλλους ανθρώπους. Αυτό ακριβώς παρατηρώ και εγώ τελευταία! Ως γνήσια εσωστρεφής προσωπικότητα, συχνά αποφεύγω τις κοινωνικές επαφές, όχι από έλλειψη συμπάθειας προς τους άλλους!

Τουναντίον! Απλώς, διότι οι εσωστρεφείς αισθάνονται πολύ γοργότερα και συχνότερα να «αδειάζουν» οι μπαταρίες τους από ενέργεια, όταν βρίσκονται σε κοινωνικό περίγυρο, συγκριτικά με τους εξωστρεφείς.

Εντούτοις, παρατηρώ πως οι ασκήσεις Ευγνωμοσύνης έχουν ενισχύσει την προθυμία κοινωνικοποίησής μου. Περισσότερες ποιοτικές συζητήσεις και επικοινωνίες με φίλους, με άτομα που εκτιμώ, ακόμα και με άτομα που συναντώ για πρώτη φορά. Το σπουδαιότερο, δε, είναι πως δεν αισθάνομαι τόσο γρήγορα την ενέργειά μου να μειώνεται! Αυτό αποτελεί, επίσης, απόρροια της δράσης της Ευγνωμοσύνης.

Το συμπέρασμα: Δεν παίρνει χρόνο για να γίνουν αυτές οι ασκήσεις. Μπορείτε να τις κάνετε, καθώς ετοιμάζεστε, για να πάτε στην εργασία σας ή όταν περπατάτε ή στις αγορές σας ή στον δρόμο που οδηγείτε ή, ακόμα, και όταν βρίσκεστε παρέα με φίλους ή την οικογένειά σας. Αποτελούν στιγμιαίες σκέψεις που μπορούν να συνοδεύουν την κάθε σας κίνηση και δράση.
Ούτως ή άλλως σκέψεις πραγματοποιείτε συχνότατα. Πολλές από αυτές είναι δυστυχώς αρνητικές ή αγχώδεις. Και οδηγούν σε αντίστοιχα αρνητικά αποτελέσματα.

Αλλάξτε τες, λοιπόν! Θα χαρώ πολύ, λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σας πολύτιμες πληροφορίες και τεχνικές Ευγνωμοσύνης στο βιβλίο μου “Η Δύναμη Της Ευγνωμοσύνης” και να παρατηρήσω πως λάβατε και εσείς στην ζωή σας τα ευεργετικά δώρα που άφθονα και με χαρά η Ευγνωμοσύνη προσφέρει σε εσάς και στους Στόχους που πραγματοποιείτε!

Κατεβάστε Δωρεάν Το Βιβλίο “Η Δύναμη Της Ευγνωμοσύνης” Εδώ!

 

 

Αν επιθυμείτε να μάθετε  βαθύτερα και αποτελεσματικότερα πώς να ενισχύσετε την ποιότητα της ζωής σας με Ευγνωμοσύνη και ενέργεια,  για να επιτύχετε τους στόχους σας, επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email: panagiota@uplifepsychology.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 6983 282 252 & +30 210 4675543.

Οι συναντήσεις γίνονται είτε στην έδρα μου στην Αθήνα ή σε εκείνην της Σαλαμίνας είτε και διαδικτυακά (π.χ. μέσω  Skype ή Hangouts ή αντίστοιχου προγράμματος τηλεδιασκέψεων).

Μετά από μία πολύχρονη σταδιοδρομία στην επιστημονική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), εδώ και πάνω από μία δεκαετία εστιάζω το έργο μου στην επιτυχή θεραπεία του Πανικού, της Αγοραφοβίας και άλλων Φοβιών, καθώς και της Αγχώδους Διαταραχής και της Κατάθλιψης. Η θεραπευτική μου προσέγγιση εδράζεται στην εφαρμογή των επιστημονικά και ψυχοθεραπευτικά εμπεριστατωμένων μεθόδων που προσφέρουν ριζική και οριστική αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Είμαι πιστοποιημένη Ψυχολόγος, Mέλος του Επίσημου οργάνου Ψυχολογίας της Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ)Είμαι επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολογικών Συλλόγων (EFPA).  Διαθέτω επίσης την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ασκησης της Ψυχολογίας Europsy σε 19 χώρες της Ευρώπης.  Επίσης, είμαι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Συναισθηματικής Νοημοσύνης (ISEI) και του Διεθνούς Δικτύου Eκπαιδευτών CEB (Cultivating Emotional Balance – Καλλιεργώντας Συναισθηματική Νοημοσύνη). 

Παρέχω Ατομική Συμβουλευτική για Προσωπική Βελτίωση και Αυτογνωσία, Θεραπεία των Φοβιών – Αγχώδους Διαταραχής – Κατάθλιψης, , Εκπαίδευση στην Συναισθηματική Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον Επαγγελματικό τομέα, Coaching για την επιτυχή διαβίωση και την επαγγελματική σταδιοδρομία, Mindfulness τεχνικές για επίτευξη Ηρεμίας, Γαλήνης και Συγκέντρωσης  του Νου καθώς και ομαδικά σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και Coaching.

Θα ήθελα να ακούσω την ιστορία σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μου σήμερα!

Παναγιώτα

Last modified: July 9, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: